filma säkert och kostnadseffektivt på och i vatten

Vi skapar produktionsvärde på vattnet!

Oceanfilm har sedan 1999 hjälpt filmproduktioner att filma säkert och kostnadseffektivt på vatten. Vi utför uppdrag över hela landet, både i skogstjärnar och på havet med allt från att koordinera avancerade scener i ytterskärgård till säkerhet i en bassäng. Vi är störst i Skandinavien på båt och vattenscener.
Marinkoordinering

Innan inspelningen planerar marinkoordinatorn tillsammans med produktionen för att förbereda för en så effektiv produktion som möjligt. Under inspelningen arbetar Marinkoordinatorn sida vid sida med FAD/1st AD för att koordinera båtar och säkerhet.

Säkerhet – Det viktigaste av allt

Säkerhetsteamet bidrar på många nivåer under en filminspelning. Som t.ex. riskbedömning samt ansvarar för filmteamets säkerhet på bryggor, pirar och båtar.

Kamerabåtar

Våra egna båtar är valda med omsorg och anpassade för filminspelningar. De är extra stadiga och har specialfästen för gyro och kamera. Det finns även möjlighet att ladda kamerabatterier och montera monitorer.

Marin rekvisita

Hos oss hyr ni, våt- och torrdräkter, vadarstövlar & flytvästar. Vi har även gummibåtar, elmotorer, ankare, rep, bojar och sjömärken. Kort och gott det mesta man kan behöva vid inspelning vid vatten.

Båtar i bild

Motor eller segel? Ny eller gammal? Vi hjälper er att hitta den båt ni behöver till er scen. Vi transporterar båten till inspelningsplatsen och ser till att den är i ordning. Väl på plats tar vi fullt ansvar för båtens förtöjning och hantering.

Precisionskörning

Våra båtförare är alla vana vid filminspelningar och är lyhörda. I vår omgivning finns precisionsförare för alla typer av båtar . Våra båtförare är alla specialister på att ha filmteam ombord och har därför kunskap om och kan föreslå alternativa sätt att lösa sjörelaterade utmaningar.

Sjötransporter

Vi löser transporter av material och personal till inspelningsplatserna. Vi har plattformar och flytbryggor för alla ändamål.

Träning av skådespelare

Ibland måste skådespelare kunna segla, dyka, paddla kajak eller köra motorbåt. Våra instruktörer tar då hand om träningen och anpassar den till scenen som ska spelas in.

Dykning

Oceanfilms dykare är behöriga och har filmvana. Vi utför alla typer av dykuppdrag och tillhandahåller även dykutrustning till skådespelare.

Vi letar upp rätt plats

I Sverige finns tusentals vackra vikar, hus, kobbar och skär. Vi hjälper er att hitta den perfekta miljön för er scen.

Vatteneffekter

Vi gör alla typer av effekter i och på vatten såsom bubblor, virvlar, och vågor, vindar, dimma m.m. i samarbete med Panorama SFX.

Vi hjälper nästan alla avdelningar

Oceanfilms tjänster hjälper alla funktioner vid en filminspelning.

Letar du efter marin rekvisita?

Hos oss kan du hyra det du behöver!
"Flytvästen måste vara rosa och från 1973!"

Vi har ett stort utbud av rekvisita för marina miljöer. T.ex tidstypiska flytvästar, båtmotorer, segel, bojar och sjömärken för alla behov.

Vi har även torrdräkter att använda under vanliga kläder samt hudfärgade våtdräkter i olika storlekar.

Hör av dig och beskriv vilka behov du har så kan vi hjälpa dig att få fram den bästa marina rekvisitan för just dina specifika krav.

 • Flytvästar

  Vi har flytvästar i alla utföranden och storlekar.

 • Vadarstövlar

  I olika utföranden och materiel

 • Våtdräkter

  Vanliga och hudfärgade våtdräkter med långa eller korta armar och ben.

 • Sjömärken

  Hos oss kan du få tag på alla existerande sjömärken i naturlig storlek.

Stabila bilder på vatten med gyro

Med våra specialbyggda båtar kan du filma stabila bilder nära vattenytan i upp till 40 knop.

Gör magi i vår vattenstudio

Oceanfilm erbjuder nu möjligheten att hyra en vattensstudio för inspelning i, under- och över vatten. Studion finns belägen i Västra Frölunda, Göteborg.

Läs mer...

Vårt miljöarbete

Havet och dess överlevnad är en förutsättning får vårt arbete och därför så tar vi stort ansvar för de fotspår som vi lämnar efter oss. Oceanfilms miljöpolicy innebär att vi driver våra båtar med akrylatbensin från Aspen och våra övriga fordon med 100% förnybar diesel från Neste. Genom det minskar vi våra utsläpp av kolväten med 99%.

Bakom kameran

Ett urval av bilder från våra uppdrag genom åren.
Go Back

...och några reklamfilmer

Försvarsmakten – ReklamfilmVolvo – Made by Sweden – ReklamfilmStadium – ReklamfilmE.ON. – Nu förnyar vi Sverige – ReklamfilmSalvequick – Breakfast – ReklamfilmKontakta oss