2016-12-27

Avdelningar

Vid inspelning vid vatten ställs höga krav på alla funktioner i ett filproduktionsteam. Oceanfilm kan erbjuda tjänster och funktioner till de flesta av produktionens avdelningar. Att involvera Oceanfilm innebär ökad effektivitet, minskade risker samt garanterat produktionsvärde.

 

Producent

Vi har de behörigheter och försäkringar som krävs för att du som producent ska uppfylla sitt arbetsgivaransvar. Vi gör riskanalyser och ansvarar för säkerhet på plats. Genom att allt flyter på smidigt på inspelningsplatsen så bidrar vi till att höja produktionsvärdet.

Foto/Regi

Vår erfarenhet av hur man kan lösa bilder gör oss till ett bra bollplank innan inspelning. Vi tränar skådespelare tex. i att köra motorbåt, segla, simma, paddla kajak eller åka skridskor. Vi precisionskör med våra specialbyggda kamerabåtar och spelbåtar. Med gyro från någon av de större uthyrningsfirmorna monterat på våra båtar får du vattennära stabila bilder i upp till 40 knop. Våra kamerabåtar har precisionsstyrning med joystick och positionering för att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att fånga den perfekta bilden.

FAD

Vi ansvarar för säkerheten och ser till att alla båtar är på rätt plats. Våra båtar har inbyggda kommunikationsradios med lång räckvidd på samma frekvenser som de stora uthyrningsfirmorna. Vi har även VHF radio för att kunna kommunicera med andra båtar och yrkestrafik. Vi är med och bedömer väder och vind. Vi har flytvästar till teamet.

Produktionsledare

Vi spar tid och pengar genom att ta helhetsansvar för alla delar som har med vatten att göra, från transporter av båtar och rekvisita till inspelningsplats, mobil varm pool, båttransporter, flytbryggor, logistik, säkerhet mm.

Skådespelare

Vi tränar skådespelare i tex segling, att köra motorbåt, simma, paddla dyka eller åka skridskor. Med hjälp av en mobil pool ser vi till att skådespelarna är varma mellan tagningarna. Vi agerar även stand-in vid båtkörning där skådespelaren inte vill/kan eller manövrerar båten fram till tagning.

Passare

Våra båtar är stadiga och anpassade med fästen för gyro och kamera från alla stora uthyrningsfirmor. För jobb på grunt vatten har vi vadarstövlar och mindre gummibåtar.

Scenografi/rekvisita

Vi kan genom vårt kontaktnät reka fram spelbåtar och ta helhetsansvar för hantering av dem under hela inspelningen.Vi transporterar spelbåtar till plats både på trailer och till sjöss och kan även modifiera båtar efter önskemål. Vi har en mängd marin rekvisita såsom sjömärken, olika flytvästar, segel, bojar mm.

Kostym

Vi har våt och torrdräkter, vadarstövlar och diverse flytvästar. Genom oss kan du även specialbeställa hudfärgade våtdräkter i alla storlekar.

Plats/fika/catering

Vi kan hjälpa till med transporter av team, plattformar eller båtar för lunch och fika. Vi vet bra inspelningsplatser och kan stå för tranporter och erfarenhet vid rekning.