2019-04-23

Vattenstudio

Vår vattensstudio är specialanpassad för inspelning i, un­der- och över vatten. Studion består av två bassänger som är anpassade för filminspelningar och skapar möjligheter som är svåra att uppnå utomhus eller i bassänger anpassade för bad, såsom att kunna använda rekvisita fullt ut i vattnet, grumla vatten, justera temperatur och vattendjup. Det är bara fantasin som sätter begränsningarna. Studion ligger belägen i Västra Frölunda inte långt från centrala Göteborg. Kontakta oss för mer information, priser och bokning.

Vattenstudion rymmer två pooler, produktionskontor och gemensamhetsytor.

I studion finns två bassänger som är oömma och anpassade för filmar­bete. Den stora bassängen är läm­pad för undervattensfoto med gott om utrymme längs poolkanterna och med en undervattensplatå på ca en meters djup och som går att flytta längs hela bassängen. I djupbassängen kan vi uppnå ett djup på hela 10 meter.

I studion finns unika möjligheter att justera vattentemperatur, grumla sikten, använda rekvisita under vattnet etc. Fasta mörkläggningsgardiner ovan vattnet och möjlighet till fonder i olika färger under vattnet. I studion finns omklädningsrum med bastu, toaletter, matsal samt 4 rum för tex. kostym, produktion­sledning, kundrum, vilrum etc. Vi erbjuder även fiberuppkoppling, trådlöst nätverk och kontors­service m.m. För längre produktioner finns det även säkerhetsrum för nattförvaring av utrustning.

Oceanfilm har mångårig erfarenhet av vattenrelaterade filminspelningar. Med kunskap både om filmproduktion och dykning hanterar vi både säkerhet och praktisk problemlösning på plats. Oceanfilm har specialdispens från Arbetsmiljöverkets AfS (2010:16), gällande vilket antal dykare som behövs. Det gör oss till det mest kostnadseffektiva alternativet för att genomföra en säker och effektiv produktion.

Hyr kamerautrustning och fotograf/operatör

Vi har samarbete med Sveriges bästa undervattensfotografer. Genom detta erbjuder vi möjligheten till att hyra utrustning för att filma under vatten. Vi har mångårig erfarenhet av undervattensfilmning och bra kännedom om ljuslösningar och undervattenshus för de marknadsledande kameraleverantörerna.

Ett av projekten som vi har varit involverade i. Resultatet omfattar både film och stillbilder till Operans katalog 2017-2018.

Fakta

Huvudpool

  • 3 meter djup
  • 6 meter bred
  • 17 meter lång

Elförsörjning

  • 1x63A
  • 1x32A
  • 1x16A
  • 3x10A

230V finns i direkt anslutning till poolen.

Djuppool

  • 3 meter i diameter
  • 10 meter djup

Logistik
Parkering finns i anslutning till studion. In- och urlastning kan ske direkt in till bassängen.

Adress
Åkeredsvägen 1
421 63 Västra Frölunda